Jotta lastenhoitopalvelun vierailu sujuisi mukavasti ja olisi mahdollisimman mieluisa niin lapselle kuin treenaavalle aikuiselle, on kaikkien noudatettava alla olevia turvallisuus- järjestyssääntöjä.

1. Lastenhoito on tarkoitettu ELIXIAn jäsenten lapsille. Ikärajaa lastenhoitoon ei ole. Lapsi on mahdollista tuoda hoitoon vanhemman harjoittelun ajaksi, maksimissaan 1,5 tunniksi. Lastenhoitotilat ovat käytössä vain lastenhoidon aukioloaikoina ja hoitajan ollessa paikalla. Noudatathan sovittuja kellonaikoja.

2. Turvallisuussyistä lasta ei saa viedä pukuhuoneisiin, kuntosalille tai liikuntasaleihin. Tuothan lapsen siis aina ensin lastenhoitotilaan. Kahviossa lapset voivat istua vanhempien seurassa, mutta eivät yksin. Lapsen paikka ELIXIAssa on ainoastaan lastenhoitotilassa.

3. Lastenhoidon paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Ryhmäkoko vaihtelee lasten ikäjakauman ja ryhmäliikunta-aikataulun mukaisesti. Suosituimpien tuntien aikana lapsia voi olla paljon, hiljaisimpina aikoina vain muutama. Lastenhoitajilla on oikeus päättää, milloin lastenhoito on täynnä ja oikeus olla ottamatta vastaan enempää lapsia.

4. Jokaisen hoitokerran aluksi lapsen tiedot kirjataan kävijälistaan – lisäksi listaan kirjataan lapsen noutoaika sekä mistä vanhemman löytää tarvittaessa.

5. Resurssien puutteen vuoksi lastenhoidossa ei voi harjoitella erossa oloa vanhemmista. Suosittelemme, että lapsi tuodaan hoitoon vasta, kun hän on tottunut käymään hoidossa kodin ulkopuolella. Ethän tuo parkkiin väsynyttä, nälkäistä tai sairasta lasta. Lapsen kädet tulisi pestä ennen hoitoon tulemista.

6. Tarvittaessa hoitajat hakevat vanhemman harjoittelemasta/tunnilta, kun lapsi tarvitsee vaipanvaihtoa, ei rauhoitu tai on itkuinen, lapsi on nälkäinen tai ei pysty toimimaan ryhmässä / sovussa muiden lasten kanssa. ELIXIA ei vastaa vammoista, joita voi tulla lapsille tai joita he voivat aiheuttaa toisille lapsille.

7. Vaippaa käyttävä lapsi tuodaan hoitoon aina puhtaissa vaipoissa, joten varaathan tarpeeksi aikaa ennen harjoittelua/tuntia ”vahinkojen” varalle. On myös suositeltavaa, että lapsella joka opettelee vasta eroon vaipasta, laitetaan vaippa hoidon ajaksi. Leikin tiimellyksessä ei välttämättä muista sanoa hoitajalle, että on vessahätä.

8. Lastenhoitotiloihin ei saa tuoda ruokia. Eväät voi syödä kahviossa vanhempien seurassa. Lapsella saa olla mukana oma juomapullo/tuttipullo (kirjaathan pulloon lapsen nimen). Lastenhoitoon ei mielellään tuoda omia leluja, etenkään pieniä osia sisältäviä.

9. ELIXIA ei vastaa rikkoutuneista eikä kadonneista tavaroista. Löytöleluja ja -vaatteita säilytetään kaksi viikkoa.

10. Lapsi noudetaan hoidosta vasta sen jälkeen, kun vanhempi on käynyt itse vaihtamassa vaatteet harjoittelun jälkeen.