Aloita jooga tänä syksynä

Haluatko löytää rauhan arkena, voida paremmin sekä fyysisesti että henkisesti ja parantaa itseluottamustasi? Silloin on aika tuoda jooga elämääsi.
Anna Kähler
Kategoria
Harjoittelu

Etkö ole kokeillut joogaa aiemmin? Syksy on täydellinen ajankohta aloittaa. Älä anna huonon sään, työn tai opiskelun panna kapuloita rattaisiin. Ota se erinomaisena mahdollisuutena panostaa itseesi ja terveyteesi, jotta sinulla riittää energiaa kaikkeen siihen, mitä haluat tehdä tänä syksynä.

MIKSI KANNATTAA ALOITTAA JOOGAHARRASTUS?

  • Joogan avulla saat lisää voimaa, notkeutta ja liikkuvuutta. Joogaa on olemassa useita eri lajeja. ELIXIA tarjoaa kaikkea dynamiikkaa ja leikkisyyttä painottavasta joogasta meditatiivisuutta ja rauhallisuutta painottavaan joogaan. Valitse joogalaji, joka sopii kehollesi juuri nyt. Se voi vaihdella päivästä toiseen ja viikosta toiseen. Jos haluat enemmän liikkuvuutta, Yin Yoga on oikea sinulle. Vinyasa Flow -joogalla voit puolestaan kehittää tasapainoa ja voimaa. 

  • Mieliharjoittelu. Mieliharjoittelu on joogassa keskeistä, olipa kyse fyysisesti haastavasta tai venyttelyä ja rentoutumista painottavasta joogalajista. Tärkeää on unohtaa kaikki, mitä joogamaton ulkopuolella on, ja antaa aikaa itselleen. Keskity siihen, että olet tietoinen hengityksestäsi, mitä kehossasi tapahtuu ja miten voit juuri tässä hetkessä. Opettele olemaan läsnä, määrätietoinen ja keskittynyt. Opettele käsittelemään tunteitasi ja ajatuksiasi.

  • Stressinhallinta. Nyky-yhteiskunnalle ominaista ovat kiireelliset aikataulut, valinnanmahdollisuuksien runsaus ja vaatimukset, joita tulee kaikista suunnista. Jooga voi tarjota hyvin tarpeellisen tauon "aivotoimistosta" ja tilaisuuden ottaa stressi hallintaan. Joogan avulla voit oppia syvähengitystä, joka auttaa vähentämään stressiä. Lisäksi monet joogatunnit sisältävät harjoituksia selälle, niskalle ja hartioille, joihin muodostuu usein jännitystiloja.

  • Tunteiden tasapaino. Jooga voi auttaa avaamaan tunne-elämääsi ja ajatuksiasi, jolloin niitä on helpompi käsitellä. Jooga voi auttaa tuntemaan olosi vakaammaksi ja tyytyväiseksi elämääsi.    

HALUATKO VIEDÄ JOOGAN UUDELLE TASOLLE?

Tavallisten joogatuntiemme lisäksi valikoimaamme kuuluu myös HiYoga. Se on uusi konsepti, joka käsittää joogaharjoittelua rauhoittavissa ja innostavissa tiloissa tarkasti valikoitujen, kokeneiden ohjaajien johdolla. Valikoimaa on paljon dynaamisesta joogasta harjoituksiin, joissa painopiste on meditaatiossa ja palautumisessa. Täällä voit joogata joka päivä, jos niin haluat! 

MINKÄ JOOGALAJIN VALITSETKIN, TUNNIN JÄLKEEN TULET VARMASTI OLEMAAN RENNOMPI JA VOIMAAN PAREMMIN KUIN ENNEN TUNTIA.

MITEN JOOGAAMINEN KANNATTAA ALOITTAA?

Aloita uusi joogaharrastuksesi menemällä tunnille ja antamalla ohjaajan opastaa sinua. Uskaltaudu kokeilemaan erilaisia joogan muotoja ja eri ohjaajia. Yin Yoga, Easy Yoga, vai Yoga for Athletes? Vaihtoehtoja on paljon. Ehkä ihastut johonkin tiettyyn joogalajiin tai ehkä useiden yhdistelmä tuntuu oikealta sinulle ja kehollesi. Jos joogaat mieluummin itseksesi, löydät joogaa myös Online Training -palvelustamme. Mikset kokeilisi harjoitusta omassa olohuoneessasi tai erillään olevassa tilassa kuntosalilla? Kokeile aluksi lyhyempää harjoitusta ja lisää asteittain sekä aikaa että vaikeusastetta. 

Sitten vain kärsivällisyyttä. Ehkä jooga ei tunnu oikealta neljän harjoituskerran jälkeen. Uskalla jatkaa. Joogaan pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin kuntoiluun: vie oman aikansa, ennen kuin tulokset alkavat tuntua ja näkyä. 

Tärkeintä on, ettet aseta itsellesi liian kovia vaatimuksia. Älä vertaa itseäsi muihin joogasalissa. Joogaa itsesi vuoksi ja omaan tahtiisi. Yksi tai kaksi kertaa viikossa voi riittää aluksi, tai lyhyt 20 minuutin harjoitus aamutuimaan. Heti ei tarvitse panna kaikkea peliin. Ehkä joogasta tulee erinomainen täydennys arkeesi, joka auttaa lievittämään stressiä, vammoja tai yksinkertaisesti voimaan paremmin. 

MILLOIN KANNATTAA JOOGATA?

Milloin tahansa. Aikaisin aamulla, jotta keho ja mieli heräävät, myöhään illalla rentoutuaksesi tai keskellä päivää tauoksi töistä tai opiskelusta. Levollisuus, vahvuus ja tunne ovat kullan arvoisia kellonaikaan katsomatta. Ota joogamatto mukaan lomalle, jotta voit tehdä muutaman lyhyen harjoituksen rannalla, tai mikset sulostuttaisi talviaamua omassa olohuoneessasi sytyttämällä kynttilöitä ja kuuntelemalla rentouttavaa musiikkia?

YKSI ASIA ON VARMA: ANNA JOOGALLE MAHDOLLISUUS. JOOGASTA VOI TULLA HYVÄ TÄYDENNYS JO HYVIN TOIMIVAAN ARKEESI TAI LIIKUNTAMUOTO JA ELÄMÄNTYYLI, JOKA VOI MUUTTAA ELÄMÄÄSI MONELLA TAVALLA. USKALLA KOKEILLA JOOGAA.

Oletko kiinnostunut joogasta, mutta et tiedä kuinka aloittaa? Täältä löydät parhaat vaihtoehtomme joogan aloittamiseen.