Näin salitreenaamisesta tulee kotoisaa

Oletko uusi salilla ja epävarma siitä, miten kaikki toimii? Kuinka salin saa tuntumaan toiselta kodilta?
ELIXIA
Kategoria
Harjoittelu

Kaikki ovat joskus olleet uusia salilla ja kokeneet sen tunteen, kun laitteista ei tiedä mitään. Ei hätää! Tässä muutamia vinkkejä aloitukseen! Vinkit antaa Tuuli Kuittinen, joka työskentelee GX Cluster Leaderina ELIXIA Salmisaaressa, Länsiväylässä sekä  Espoonlahdessa. Hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa vastata näiden keskusten ryhmäliikunnasta.

– Jos olet salilla uusi ja tunnet olosi epävarmaksi, juttele muiden siellä treenaavien kanssa. Jos laitteiden käyttö tuntuu vaikealta, voit kysyä viereiseltä henkilöltä apua! Näin myös tutustut muihin samalla salilla treenaaviin, Tuuli vinkkaa.

Eivätkö muut ärsyynny, jos menen keskeyttämään heidät?

– Useimmat ovat todella avuliaita ja heistä on kiva auttaa. Yleensä huomaat kyllä päällepäin, jos joku haluaa treenata rauhassa. Jos tunnet olosi tosi epävarmaksi, kannattaa jutella työntekijöiden kanssa. Meiltä työntekijöiltä voit pyytää aina apua. Autamme sinua mielellämme.

Miksi saleilla on niin helppoa tuntea olonsa eksyneeksi alussa?

– Liikkeitä on uskomattoman paljon ja kivojen liikkeiden löytäminen saattaa aluksi tuntua vaikealta. Osa liikkeistä saattaa tuntua helpoilta, jotkut saattavat olla alkuun liian vaikeita. Anna kaikelle aikaa, niin löydät tapoja, jotka sopivat juuri sinulle! Jos kaipaat treenivinkkejä, hyödynnä sosiaalista mediaa: blogeja, instagramia... Tai osta treenilehtiä ja lue niistä vinkkejä liikkeistä. Myös treenikavereiden apu ja neuvot auttavat varmasti sinua eteenpäin.

Kuinka tärkeää on hyvä ilmapiiri saleilla?

– Todella tärkeää! Juuri ilmapiiri saa uudet treenaajat tulemaan takaisin salille. Sali, jossa sinua kannustetaan, saa sinut suoriutumaan paremmin treenien aikana.

Mitä virhettä pitäisi välttää, kun on uusi salilla?

– Älä käytä liian raskaita painoja liian nopeasti! Varmista ensin, että osaat tehdä liikkeen oikein. Sen jälkeen voit lisätä painoja.

Treenaa PT:n kanssa

Saat Personal Trainerilta aina apua treenaamiseen, tavoitteestasi ja lähtötasostasi riippumatta. Ota harjoittelusta kaikki irti!

Miten saan apua treenitekniikkaan?

– ELIXIA tarjoaa jäsenilleen PT Start -tapaamisen, jossa on mahdollisuus käydä muun muassa Personal Trainerin kanssa läpi treenitekniikoita.

Tuuli Kuittinen suosittelee myös Personal Trainerin palkkaamista, jolloin treenikertoja voi hyödyntää treeniohjelman päivitykseen, treenitekniikkojen hiomiseen sekä uusien treenimuotojen haastamiseen.