Älä jätä treeniä väliin auringon vuoksi

Vihdoinkin kesä! Kyllä sitä onkin odotettu. Suomalaisten täytyy kerätä mahdollisimman paljon D-vitamiinia ja lämpöä auringosta kesän aikana. Mutta eihän sitä varten tarvitse ottaa lomaa terveydestä, eihän? Tässä on vinkki onnistuneeseen treenikesään!
Maria Romantschicz
Kategoria
Harjoittelu

1. Laatu ennen määrää

Tee se  nopeasti ja tee se hyvin. Kuntosalilla ei tarvitse viettää aikaa tuntikaupalla saadakseen tuloksia. Yritä käyttää treenaamiseen varaamasi aika mahdollisimman tehokkaasti. Mieti etukäteen, mitkä kehon osat kaipaavat treeniä. Mitä haluat treenata? Tee suunnitelma. Perusharjoitukset ovat oikein hyvä vaihtoehto koko kehon treenaamista varten. Perusharjoitukset ovat erinomaisia ja niiden avulla voit harjoittaa koko kehoa kuin huomaamatta. 

2. Tee treenisuunnitelma – ja noudata sitä!

Jos olet ajatellut käydä salilla neljä kertaa tällä viikolla, toteuta myös aikomuksesi. Jos et käy salilla, käy juoksulenkillä. Olipa sää millainen tahansa, vaikka sinua houkuteltaisiin kaupungille, viettämään aikaa puistossa tai vaikka joku ehdottaisi, että jättäisit treenin huomiseen. Ei, treeni on vuorossa tänään, koska niin olet päättänyt. Pidä huolta siitä, että treenisi toteutuvat! Aurinkoa riittää kyllä vielä. Eikä kaupunki häviä mihinkään.

3. Ulkokuntosali

Voiko auringon ja treenaamisen yhdistää? Ehdottomasti. Yritä olla tehokas ja tehdä yksi harjoitus kerrallaan myös ulkokuntoilulaitteilla. Ulkokuntosalilla voi olla levotonta, eikä painoissa välttämättä ole paljonkaan valinnan varaa. Mutta eikö auringon ja treenaamisen yhdistämisessä olekin jotain erityistä? Muista juoda paljon. Vesipulloon voisi jopa pudottaa nesteytystabletin nestetasapainon varmistamiseksi.

4. Treeniä ja inspiraatiota verkosta

Eikö sinua huvita lähteä salille eikä ulos lenkille? Silloin oikea osoite on elixia.fi, jossa on saatavilla erilaisia kotitreenejä. Online Trainingin avulla voit noudattaa ohjeita koko treenin ajan, ja olet saanut treenin valmiiksi ennen kuin huomaatkaan. Jos tarvitset vain ohjeita ilman ohjaajan opastusta, voit tutustua Elixia-lehteen välilehden treeniohjelmat kautta. Siellä on saatavilla useita tehokkaita treenivideoita. Cardio? Core? Tai koko kroppa? Löydät varmasti jotain itsellesi sopivaa! 

5. Vähemmän lepoa – enemmän töitä

Jos haluaa tehdä lyhyempiä treenejä, on lisättävä niiden tehoa. Pidä lyhyempiä lepohetkiä sarjojen välillä tai laadi erilaisia harjoitteita sisältävä oma pieni kuntopiirisi. Suorita koko kuntopiiri ja lepää sen jälkeen. Toista viisi kertaa. Jos haluat enemmän tehoa ja kannustusta, tee varaus jollekin erinomaisista Prformance-tunneistamme. 

6. Treeniä yhdessä

Onko mahdollista toistaa tarpeeksi, että yhdessä on mukavampaa? Ei, sillä niinhän se on. Ota kaveri mukaan ja treenaa kovaa tunnin ajan. Yksi tunti on neljä prosenttia päivästä, ja ehditte nauttia kesästä pienestä pulssinkohotushetkestä huolimatta. Eihän kukaan ole koskaan katunut treenaamista, eihän? Kannustakaa toisianne!

Jatka treenaamista, äläkä pidä lomaa terveydestä kesän aikana. Kehosta on pidettävä huolta juuri nyt, jotta energiaa on riittävästi syksyn tullen.