Ryhmäliikunnan trendit vaihtelevat

Liikunta- ja kuntokeskusten tarjontaan kehitellään jatkuvasti uudenlaisia ryhmäliikuntatunteja. Jokunen vuosi sitten iski crossfit. Nyt sen huuma on hivenen hiipunut, eikä ilmassa ole yhtä selvää uutukaista, joka olisi ylitse muiden.
Tuuli Kuittinen
Kategoria
Harjoittelu

Liikunta- ja hyvinvointikeskus SATS ELIXIA Nordicin ryhmäliikuntapäällikkö Inka Hasen mukaan Suomessakin on siirrytty yhä tavoitteellisempaan kehon haastamiseen. Erilaiset taitoa, voimaa ja kehonhallintaa vaativat lajit ovat vahvassa nosteessa. ELIXIAlla tällaisia tunteja ovat muun muassa Leg Day.

Suomalaisia houkutellaan monipuoliseen oman kehon haastamiseen ja omalta mukavuusalueelta poistumiseen. Kovan harjoittelun rinnalle tarjotaan kehon hallintaa ja huoltoa.

Joogan suosio kasvaa

Jotkin jo pitkään keskuksissa pyörineet tunnit jatkavat edelleen ja ovat jopa entistä suositumpia. Hase kertoo joogan suosion kasvavan kasvamistaan. Ihmiset kaipaavat yhä enemmän rauhoittumista ja rentoutumista arjen kiireiden keskellä. ELIXIAlla joogan kasvava suosio näkyy uuden HiYoga-konseptin myötä. HiYogan avulla panostamme entistä enemmän myös joogatiloihin, jotta jäseniä voidaan palvella parhaalla mahdollisella tavalla.

– HiYoga-salimme toivottavat kaikki joogan ystävät tervetulleiksi laajan valikoimamme pariin – sekä ensikertalaiset että kokeneet joogaajat, joille joogasta on muodostunut elämäntapa​. Suomessa HiYoga rantautui ensimmäiseksi ELIXIA Alexiumiin sekä ELIXIA Länsiväylään, Hase kertoo.

Myös HIIT houkuttaa

Myös erittäin kovatehoinen harjoittelu, jossa kehoa haastetaan äärimmilleen, on Hasen mukaan edelleen suosittua. Esimerkiksi HIIT (High Intensity Interval Training) on lyhyt, mutta kovatehoinen treeni, jossa tehdään muutamien kymmenien sekuntien mittaisia sykettä nostavia harjoituksia, joiden välissä pidetään lyhyitä lepotaukoja. Käy kurkkaamassa Online Trainingistä vaikkapa Tabata- ja Cycling HIIT -treenit.

ELIXIAn kevään 2017 uutuus Build'n Burn on uusi treenikonsepti, joka vie treenaamisen uudelle tasolle. Treeni pohjautuu HIIT-harjoitteluun ja sisältää yhdistelmän tehokasta kestävyys- ja voimaharjoittelua pienryhmässä. Pienryhmässä keskitytään asiakkaaseen yksilöllisesti ja haastetaan asiakasta kehittymään ainutlaatuisen coachaavalla otteella.

Joogan ja HIIT-treenin lisäksi Barren suosio pitää pintansa. Yhdysvalloissa suosioon noussut Barre on ryhmäliikuntatunti, jossa hyödynnetään balettitankoa. ELIXIAlla Barren rinnalle nostetaan Barre Toning, joka palvelee vielä enemmän niitä jäseniä, jotka kaipaavat nopeaa ja tehokasta kiinteytymistä, ilman monimutkaisia liikesarjoja.