Tämän takia kannattaa käyttää kompressiotuotteita

Kuntosalilla ihmisillä näkyy neonvärisiä sukkia ja niitä on joka puolella. Mistä on kyse? Jos kompressiosukat on sinulle uusi juttu, lue eteenpäin!
Tuuli Kuittinen
Kategoria
Harjoittelu

Mitä kompressiosukat oikein ovat?

Nykyään kompressiotuotteita on montaa sorttia, mutta yleisesti tunnetuin niistä on varmasti säärystimet. Kompressio säärystimet on suunniteltu käytettäväksi urheilusuorituksen aikana tai kovien urheilusuoritusten jälkeen auttamaan palautumista. Säärystimien erikoiskudonta ja saumaton rakenne antavat hyvän käyttötuntuman ja ne on helppo pukea. Olen itse ostanut ensimmäiset säärystimeni muutama vuosi sitten ja ne toimivat ahkerasta käytöstä huolimatta edelleen!

Tiesitkö, että on myös olemassa kompressiohihoja käsiin?

Muun muassa heittolajeissa hihat ovat tavallisia, eikä niitä välttämättä edes tunnista niiksi. Koripallossa on esimerkiksi tavallista käyttää hihaa toisessa kädessä, jotta heittoliike olisi varmempi ja näin pallolla olisi paremmat mahdollisuudet osua koriin useammin. Käsivarsien kompressiohihoja voi käyttää parantamaan omia heikkouksia, tai sitten treenisäryn vähentämiseen.

Viime vuoksien aikana säärytimet ovatkin yleistyneet paljon. Ne tuovat lisää tehoa harjoitteluun ja ne sopivat erityisesti pohjekrampeista ja penikkataudista kärsiville. Treenin aikana ja sen jälkeen saadaan paremmin apua esimerkiksi jalkojen verenkiertoon, etkä tunne oloasi turhaan jäykäksi.

Mitä niiden käyttö saa aikaan?

- Jalat saavat enemmän happea ja energiaa, koska verenkierto on tehokkaampaa > suorituskyky on parempi.

- Aineenvaihdunta paranee, jolloin maitohapot poistuvat nopeammin, väsymys vähenee ja palautuminen on nopeampaa.

- Saat tukea jaloille, mikä vähentää pehmytkudosvaurioita, lihasjännitystä ja antaa kevyemmän tunteen jaloista.

- Ennaltaehkäistään sekä hoidetaan penikkatautia, akilesjänneongelmia sekä kramppeja.

Mitä hyviä vaikutuksia on?

Kompressiosäärystimien avulla voit kehittyä paremmaksi siinä, mitä teetkin ja voit palautua nopeammin. Esimerkiksi juoksussa kompressiohihat auttavat viemään maitohappoa pois pohkeista ja salitreeneissä voivat auttaa siinä, etteivät pohkeet tunnu treenin jälkeen aroilta.