Kokeile: lyhyt ja tehokas juoksulenkki

Välillä aika ei ole meille suotuisa eikä treenille jää juuri aikaa. Jotain tehokasta haluaisi tehdä, mutta pitkälle lenkille ei ehdi. Tässä sinulle yksi nopea treenivaihtoehto. Treenissä menee 30–45 minuuttia, ja tehoa saat säädeltyä oman fiiliksen mukaan!
Tuuli Kuittinen
Kategoria
Harjoittelu

undefined

Crosstraining

Crosstraining on sporttinen, rankka treeni, jossa sinut haastetaan voima- ja kestävyysharjoituksiin.

Lämmittely: 10–15 minuutin hölkkä. Fiiliksellä, että pystyt puhumaan koko lämmittelyn ajan.

Intervalli 1: Juokse 30/30-intervalleja 4–6 minuuttia. Eli juokse nopeasti 30 sekuntia ja seuraava 30 sekuntia lepoa / kävelyä / kevyttä hölkkää. Sitten taas uudelleen 30 nopea, 30 lepo. Jatka tätä, kunnes päättämäsi aika kuluu umpeen. Päätä aika ennen kuin lähdet tekemään treeniä, jotta saat puristettua itsestäsi kaiken.

Lepo: 2 minuuttia. Tarkoitus on, että sykkeesi laskee alas, niin että pystyt taas puhumaan ja hengittämään normaalisti. Tarkoituksena on, että keho ehtii palautua suorituksesta ja pystyt tekemään seuraavan setin samoilla tehoilla.

Intervalli 2: Juokse 30/30-intervalleja vielä 4–6 minuuttia.

Jäähdyttely: 10 minuutin hölkkä.

Lopetus: Venyttele. Muista venytellä varsinkin jalat ja niska-hartiaseutu.

Treenin voi tehdä myös esimerkiksi vaihtamalla treeni 15/15-rytmiin (15 sekuntia nopea / 15 sekuntia lepo), jolloin jaksat mahdollisesti juosta kovemmalla teholla lyhyemmän ajan. Tai vaihtoehtoisesti voit tuplata ajan 60/60-rytmiin (60 sekuntia nopea / 60 sekuntia lepo), jolloin vauhti on hitaampaa, mutta vauhtikestävyys paranee. Tai mitä ikinä keksitkin!