Huipputehokas Prformance

Jotkut haluavat kokeilla rajojaan. Jos olet yksi heistä, ELIXIAsta löytyy sinulle oikea vaihtoehto. Esimerkiksi Prformance Hi-Intensity -tunnit, joihin tutustuimme eräänä huhtikuisena tiistai-iltana.
SATS
Kategoria
Harjoittelu

VIISI MINUUTTIA ALKUUN

Tukholmassa ELIXIAn tiloissa osoitteessa Regeringsgatan 47 kuntoiluvalmentaja Jimmy Englund istuu puulaatikolla ja heiluttelee jalkojaan. Hänen hiuksensa on leikattu viimeistellysti ja tatuointeja riittää. Hän on valmis aloittamaan.

– Prformance on ainutlaatuinen ryhmäliikuntakonsepti. Näitä tunteja järjestetään vain ELIXIAssa. Pienille, 16–20 osallistujan ryhmille tarjotaan hieman erilaisia tunteja sen mukaan, missä halutaan kehittyä. Esimerkiksi kerran viikossa hankitaan lihasvoimaa olympialaisista tutuilla painonnostotekniikoilla. Jos haluaa osallistua todella intensiivisille tunneille, joilla keskitytään lihaskestävyyteen ja -kuntoon, Prformance Hi-Intensity on oikea valinta, Jimmy suosittelee.

Laajasta tuntivalikoimasta juuri Prformance on yksi Jimmyn suosikeista.

– Valmentajana iloitsen pienistä ryhmistä. Pystyn antamaan yksilöllistä palautetta kaikille osallistujille, jolloin siitä on varmasti hyötyä heille.

Prformance™

Intensiivistä toiminnallista harjoittelua ja kehonhallintaa pienryhmässä.

PRFORMANCE TUO VAIHTELUA

Myös Maria Forsman kirkkaan liilassa asussaan on valmis. Hän on yksi tämän päivän tunnille osallistujista.

– Prformance tuo vaihtelua kuntoiluun. Tämä toimii kaikentasoisille osallistujille, sillä täällä keskitytään omaan itseensä.

Mariasta on mukavaa, että Prformance-tunneilla on vaihtelua ja että niille osallistuu kaikenlaisia ihmisiä. Nyt hänen katseensa kääntyy kuitenkin valmentajaan, sillä tunti on alkamassa.

PIRTEÄTÄ PORUKKAA

15 henkilön ryhmässä on hieman enemmän naisia kuin miehiä. Kaikki kokoontuvat taulun ympärille. Jimmy kirjoittaa siihen liikeyhdistelmiä punaisella tussilla: Kädennosto + kyykky, lankutus + koukistus. Ja alimmalle riville: Katsotaan, miten sujuu.

Ryhmä muodostaa kehän Jimmyn ympärille. Osallistujat hyppivät, istuvat kyykkyyn ja tekevät käsiliikkeitä Jimmyn huutaessa:

– Ylös! Alas! Pidä! Piiiiidä!

Vaikka harjoittelu näyttää raskaalta, osallistujat vaikuttavat vielä pirteiltä.

– Hyvin menee! Jimmy huutaa.

HIKEÄ PUKKAA

Puolen tunnin kuluttua osallistujien treenivaatteissa on tummia hikiläikkiä. Jakso on päättymässä. Kivuliaalta näyttävä lankuttaminen vaihtuu staattisiin vatsalihasliikkeisiin, joita kutsutaan banaaniksi.

Osallistujat näyttävät lopen uupuneilta, kun seinään kiinnitetyn kellon punaiset digitaaliset numerot laskevat kohti nollaa. Jimmy huutaa niiden tahdissa:

– Kymmenen! Yhdeksän! Kahdeksan! Uudelleen. Kolme! Kaksi! Ja ylös!

Osallistujat hyppelevät samalla tavalla kuin tunnin aluksi. Ajattelutapana tuntuu olevan: tyhjennä yksi lihasryhmä täydellisesti, jotta voit siirtyä seuraavaan.

RASITTUNEITA KASVOJA

Kivun näyttäminen on onneksi sallittua. Viimeisten kolmen minuutin ajan piirissä näkyy rasittuneita kasvoja.

– Ja viimeiset käsiliikkeet, uudelleen! Kymmenen! Yhdeksän!

Alkuasentoon siirtyminen sujuu nyt paljon hitaammin. Osallistujat liikkuvat kuin laiskiaiset.

– Kolme! Kaksi! Yksi!

Tunti päättyy. Vai päättyykö? Treenin jälkeen Jimmy pyytää osallistujia kokoontumaan taulun ympärille. Hän osoittaa tunnin alussa kirjoittamaansa Katsotaan, miten sujuu -tekstiä.

– Oletteko valmiita uudelle kierrokselle? Ja takaisin lattialle!

Haluatko tulla vahvemmaksi? Täältä löydät kaikki treenivaihtoehtomme voimaharjoittelua varten.