Keskivartalo kuosiin!

Personal Trainerin työssä on mahdotonta olla törmäämättä keskivartaloon liittyviin kysymyksiin. Kuinka monta toistoa ja mitä liikkeitä pitäisi tehdä, jotta ylimääräiset kilot vyötäröltä sulaisivat? Kuinka usein täytyy rutistella, jotta saa tuloksia? Rautaisen keskivartalon metsästys vaatii monipuolisia harjoitteita ja sinnikästä työtä. Mutta se on kaiken sen vaivan arvoista.
Jenni Berglund
Kategoria
Harjoittelu

Rautaisen keskivartalon A ja O on vahva korsetti. Treenatut syvät vatsalihakset ja selän puolen lihakset mahdollistavat vahvan coren. Monipuolinen keskivartalon harjoittelu tuo vakautta haastaviinkin jumppa- ja salitreeniliikkeisiin. Kehonhallinta paranee ja arki helpottuu.

Miten keskivartaloa kannattaa treenata?

Harjoittelu kannattaa aloittaa syvistä keskivartalon lihaksista. Tärkeimmät pointit syvien lihaksien harjoittamisessa ovat hengittäminen ja rauhallisuus. Syviä vatsalihaksia voi harjoittaa hyvin vaikka päivittäin. Pelkkä niiden aktivointi kävellessä tai seisten/istuen työpaikalla on helppoa ja huomaamatonta. Myös monet rauhallisemmat lajit kuten jooga ja pilates keskittyvät liikkeissään kehittämään syviä lihaksia, käyttäen apuna aktiivista hengitystä.

Kun puhutaan kunnon kohotuksesta, prosessi on kuin taloa rakentaisi. Ensin luodaan peruskestävyys harjoittelulla perusta talolle ja sen jälkeen kaikki muu. Rautaisen keskivartalon metsästyksessä on sama juttu. Aloita lyhyistä hoover-pidoista polvet maassa tai ilmassa ja pyri lisäämään aikaa harjoituskerta kerrallaan.


"Muista hengittää aktiivisesti koska uloshengitys saa aikaan syvien lihaksien aktivoitumisen"


Pinnalliset vatsalihakset kaipaavat enemmän toistoja ja nopeampia toistoja ja näitä tulisikin treenata vain 1-3 kertaa viikossa, niin että ne saavat myös tarvittavan levon. Jumppatunneilla tehdään usein nopeita rutistuksia ja paljon erilaisia variaatioita perusrutistuksien tilalle. Vaihtelu pitää mielenkiintosi yllä ja erilaiset välineet vatsalihaksien treenaamiseen tuovat haastetta. Keskivartalon treenaamisessa unohdetaan usein selän lihakset ja siksi perinteistä selkäpenkkiä salin puolelta ei kannata unohtaa.

1-3 tason variaatioilla, valitse omasi ja lähde rohkeasti kokeilemaan.

1. TASO: VUORIKIIPEILIJÄ BOSU-PALLOLLA

2. TASO: TRX VATSARUTISTUS LANKUSSA

3. TASO: TRX VATSARUTISTUS LANKUSSA BOSU-PALLON KANSSA

Haluatko lisää voimaa ja lihasmassaa? Täältä löydät kaikki treenivaihtoehtomme, kun haluat tulla vahvemmaksi.