Luetko tätä artikkelia toimistossa?

Siinä tapauksessa on todennäköistä, että istut päivän aikana liikaa, mikä lisää elintapasairauksien riskiä ja sairauspoissaoloja. Siksi työnantajanasi olisi hyvä tietää, että fyysinen aktiivisuus – myös työajalla – johtaa innostuneisiin, iloisiin ja tehokkaisiin työntekijöihin.
SATS
Kategoria
Hyvinvointi

Harva työnantaja tietää, että fyysisestä aktiivisuudesta on kirjattu vaatimus Norjan työsuojelulakiin. Kohdassa 3–4 lukee selkeästi: "Työnantajan on järjestelmälliseen terveys-, työympäristö- ja turvallisuustyöhön liittyen harkittava toimenpiteitä, joilla edistetään työntekijöiden fyysistä aktiivisuutta." Miksi niin harva noudattaa tätä lakia, ja miksei viranomaiset valvo sen noudattamista?

Vastaus ei ole yksinkertainen, mutta sinä voit omalta osaltasi kantaa kortesi kekoon. Tiedostamalla liikkumattomuuden negatiiviset vaikutukset työpaikalla voit aloittaa muutoksen parempaan suuntaan. 

Treenaaminen voi parantaa työympäristöä

Treenaamisen puolesta puhuvat seuraavat perustelut: liikuntaan kannustavat työpaikat ovat työmarkkinoiden halutuimpia, ja treenaaminen työaikana on yksi työntekijöiden eniten arvostamista eduista. 

Monet vähän liikkuvat haluaisivat treenata enemmän ja saattaisivat löytää enemmän motivaatiota, jos liikunta onnistuisi verottomasti työn kautta. Liikunta työajalla hyödyttää kaikkia, sillä treenaaminen kohottaa mielialaa, parantaa henkisiä voimavaroja ja stressinsietokykyä, lisää hyvinvointia ja vähentää lihasjäykkyyttä. Liikunta voi lisäksi parantaa työpaikan yhteishenkeä ja työympäristöä, mikä myös voi vähentää sairauspoissaoloja.

Näitä työpaikkaliikunnan myönteisiä vaikutuksia on listattu Norjan työ- ja hyvinvointiviraston ylläpitämällä Idébanken.org-sivustolla. 

Tosiasiat - SATSGROUP

  • Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusalan yritys, jolla on yhteensä 245 liikuntakeskusta.  

  • 700 000 jäsentä

  • Noin 10 000 työntekijää

  • Noin 120 erilaista ryhmäliikuntatuntia sekä HiYoga-, Buid’n Burn- & Prformance -treenikonseptitunnit

  • Oma Personal Trainer- ja ryhmäliikuntaohjaajakoulutus sekä sertifiointi

  • ELIXIA kuuluu SATSGROUP-konserniin, joka hallinnoi seuraavia tuotemerkkejä: SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA ja METROPOLIS

Keho kaipaa liikuntaa ja voimaharjoittelua

Keho on luotu liikkumaan, ja tosiasia on, että paikoillaan istuminen heikentää meitä ja tekee meistä alttiimpia erilaisille vaivoille ja sairauksille. Valitettavan monet eivät kuitenkaan liiku tarpeeksi korvatakseen istualtaan vietetyt tunnit.

Opinionin SATS Groupille tekemä Health & Happiness -tutkimus* osoittaa, että jäsenemme tykkäävät treenata. Noin puolet jäsenistämme Norjassa ja Ruotsissa ilmoittaa pitävänsä treenaamisesta todella paljon, ja Suomessa saman vastauksen antoi jopa kuusi jäsentä kymmenestä. 

Kenties liikunnasta nauttivat ovat huomanneet, että keho kestää paremmin tietokonetyöskentelyä, jos sille on ensin annettu sitä, mitä se kaipaa – nimittäin liikuntaa ja voimaharjoittelua. 

Lisäksi tutkimus osoittaa, että treenaavat ihmiset ovat yksinkertaisesti onnellisempia. Se on etu sekä työ- että yksityiselämässä.

Treeniä ja tukea kaikille

Jos työntekijöiden suorittamat työtehtävät vaativat fyysisiä ponnisteluja, sitä tulee helposti ajatelleeksi, ettei työn ohella tarvita muuta liikuntaa. Se on kuitenkin harhaluulo. Vaikka työntekijä liikkuisikin istumatyöläistä enemmän, keho kaipaa juuri sille sopivaa treeniä vahvistuakseen. 

Siinä ELIXIA voi olla avuksi. Haluamme nimittäin, että yritysasiakkaamme saavat parhaan mahdollisen hyödyn sijoittaessaan rahaa työntekijöidensä terveyteen. Tarjolla on vaihteleva ja monipuolinen kattaus liikuntaa räätälöitynä kaikkiin toiveisiin ja tasoihin sopivaksi. Liikunnan tulee olla hauskaa ja motivoivaa, mitä painottavat niin ohjaajamme, Personal Trainerimme kuin ryhmäliikuntatuntiemme ohjaajat. Haluamme inspiroida, ennaltaehkäistä ja analysoida, jotta jokainen pääsee parhaisiin mahdollisiin tuloksiin! 

ELIXIA kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan liikuntakeskusketjuun. Meillä on vahva visio siitä, miten suuri merkitys toiminnallamme on jäsentemme terveyteen ja elämänlaatuun sekä koko yhteiskuntaan. 

Haluamme tehdä pohjoismaalaisista terveempiä ja onnellisempia!

*Health & Happiness Survey 2018 -tutkimus tehtiin helmi- ja maaliskuun aikana vuonna 2018. Liikuntaa ja terveyttä käsitteleviin kysymyksiin vastasi yhteensä 4 000 yli 18-vuotiasta norjalaista, ruotsalaista, tanskalaista ja suomalaista sekä yhteensä 2 000 SATS- ja ELIXIA -keskusten jäsentä Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.