Treenaa itsellesi onnellinen olo

Liikunnan tulee olla hauskaa, riittävän yksinkertaista ja innostavaa – ei pakkopullaa, joka vain kasvattaa kynnystä astua liikuntakeskukseen. Me osoitamme, kuinka pienellä vaivalla sinäkin pääset nauttimaan liikunnan aikaansaamasta ilosta, hyödyistä ja onnentunteesta.
SATS
Kategoria
Hyvinvointi

Kun vartalo tuntuu niin raskaalta ja väsyneeltä, että huvittaa vain maata sohvalla, on hankala löytää motivaatiota liikkumaan lähtemiseen. 

– Voi lohduttautua sillä, että vaikka raskas liikunta ei kiinnostaisi, urheilun eduista pääsee nauttimaan jo pienellä vaivalla, kertoo SATS:n PT-vastaava Atle Arntzen.

Liikunta tekee iloiseksi

Kunnon kohottamisen lisäksi liikunnasta on muutakin hyötyä: se tekee olon hyväksi ja onnelliseksi. Tämä johtuu muun muassa siitä, että liikunnan aikana elimistö tuottaa "onnellisuushormoneja" eli endorfiineja. Eikä sitä varten tarvitse urheilla hammasta purren, vaan kaikenlainen liikunta auttaa. 

Ja mikä parasta: hyvänolontunne ei ole vain ohimenevää, vaan liikunta parantaa mielialaa, nostaa energiatasoja ja lievittää kipuja myös pitkällä aikavälillä.

– Tiesitkö, että ELIXIAn jäsenet treenaavat viikoittain keskimäärin tunnin muuta väestöä enemmän? Opinionin SATS Groupille tekemä, kaikki Pohjoismaat kattava Health & Happiness -tutkimus* osoittaa lisäksi, että jäsenemme ovat myös muita onnellisempia. Se ei välttämättä vaadi suuria ponnistuksia, sanoo Marianne Orderud, SATS Nordic organisaation markkinointijohtaja.  

Tosiasiat - SATSGROUP

 • Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusalan yritys, jolla on yhteensä 245 liikuntakeskusta.  

 • 700 000 jäsentä

 • Noin 10 000 työntekijää

 • Noin 120 erilaista ryhmäliikuntatuntia sekä HiYoga-, Buid’n Burn- & Prformance -treenikonseptitunnit

 • Oma Personal Trainer- ja ryhmäliikuntaohjaajakoulutus sekä sertifiointi

 • ELIXIA kuuluu SATSGROUP-konserniin, joka hallinnoi seuraavia tuotemerkkejä: SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA ja METROPOLIS

Kaikki liikunta on hyväksi

Norjan terveysviraston suositusten mukaan aikuisten tulisi harrastaa viikoittain vähintään 150 minuuttia keskiraskasta liikuntaa tai vähintään 75 minuuttia raskasta liikuntaa. Keskiraskas liikunta edellyttää, että hengästytään tavallista enemmän, esimerkiksi reippaan kävelyn aikana. Raskas liikunta puolestaan tarkoittaa, että hengästytään huomattavasti tavallista enemmän, esimerkiksi juostessa.

Viikossa on yhteensä 10 080 minuuttia, joten ei pitäisi olla mahdotonta löytää aikaa liikunnalle. Vielä helpommaksi se käy, jos jaat viikoittaisen liikunnan useisiin lyhyempiin treenikertoihin. 

– Toisin sanoen terveyshyötyjä saadaan jo 2–3 tunnista liikuntaa viikossa, Arntzen sanoo. 

Personal trainerimme on koonnut ehdotuksen tunneista ja harjoituksista, joilla päästään viikoittaisiin liikuntasuosituksiin:

Eikö mikään näistä houkuttele? ELIXIAlla on Pohjoismaiden suurin valikoima, josta löytyy takuulla jotain sinulle sopivaa. 

Näin aloitat

Oletko aloittelija? Älä siinä tapauksessa aseta ensimmäisen treenin tavoitteita liian korkealle, vaan keskity tutustumaan liikuntakeskukseemme ja sen tarjoamiin palveluihin. Suosittelemme aloittelijoita varaamaan aluksi

. Saat sinulle räätälöidyn treeniohjelman, joka ottaa huomioon tavoitteesi, toiveesi ja mieltymyksesi.

Valitsemasi toimipaikan ryhmäliikuntatunnit ja -treenikonseptit näet kätevästi netistä. Voit lisäksi tutustua toimipaikkaan jo etukäteen valokuvien avulla, jolloin saat hyvän käsityksen tiloista sekä esimerkiksi pysäköinnistä ja lapsiparkista. Myös tutustumiskierros ennen liittymistä onnistuu! Älä myöskään aristele ottaa yhteyttä työntekijöihimme, he ovat paikalla sinua varten.

Miten suunnitella treenaaminen niin, että siitä muodostuu tapa?

 • Suosittelemme, että kirjoitat treenit kalenteriisi niin ajoissa kuin mahdollista – samaan tapaan kuin merkitsisit työtapaamisesi. 

 • Pakkaa treenikassi mielellään jo edellisenä iltana, ettei se unohdu. 

 • Keskustele suunnitelmistasi kotona, jotta matkaan ei tule yllättäviä mutkia. 

 • Sovi ystävän kanssa yhteisistä treeniajoista, urheile muiden kanssa tai osallistu ohjatuille tunneille. 

 • Loppujen lopuksi tärkeintä on, että liikunta on paitsi kivaa, myös innostavaa – silloin sitä tulee harrastettua säännöllisesti. 

Mieti tarkkaan, miksi treenaat ja millaista hyötyä liikunta sinulle tarjoaa. Näin voit muistuttaa itseäsi liikunnan myönteisistä puolista, vaikka motivaatio heittelisikin silloin tällöin. Muista, että tehokkain treeni on tehty treeni, ja että kaikenlainen liikunta on parempi vaihtoehto kuin liikkumattomuus!  

Liikunta on yksinkertaisesti paras resepti elintapasairauksien ehkäisemiseksi ja elämän pidentämiseksi, ja samalla saat lisää energiaa ja voimavaroja. Lisäksi terveysviraston suosituksissa mainitaan, että treenaaminen vähentää ahdistusta, stressiä ja masennusta – mitä siis vielä odotat? 

Tee kehollesi palvelus, ja ota askel kohti pidempää ja onnellisempaa elämää!

ELIXIA on Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusketju. Meillä on vahva visio siitä, miten suuri merkitys toiminnallamme on jäsentemme terveyteen ja elämänlaatuun sekä koko yhteiskuntaan. 

Haluamme tehdä pohjoismaalaisista terveempiä ja onnellisempia!

*

Health & Happiness Survey 2018 -tutkimus tehtiin helmi- ja maaliskuun aikana vuonna 2018. Liikuntaa ja terveyttä käsitteleviin kysymyksiin vastasi yhteensä 4 000 yli 18-vuotiasta norjalaista, ruotsalaista, tanskalaista ja suomalaista sekä yhteensä 2 000 SATS- ja ELIXIA -keskusten jäsentä Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.