"Joskus on vain oltava onnellinen"

Margunn Aguilarille, 47, jooga ei ole vain liikuntamuoto. Hänelle jooga on koti. Paikka, jonne voi mennä rauhoittumaan.
ELIXIA
Kategoria
Jäsenemme

– Kuulemme jatkuvasti, että meidän pitäisi olla vähän parempia, nopeampia ja voimakkaampia. Vain joogastudiossa saat kuulla, että se, mitä teet juuri nyt, makaat lattialla ja hengität, on täydellistä.

Margunn on joogannut 1990-luvulta lähtien – ennen kuin todella edes tiesi, mitä se on. Silloin hän joogasi lähinnä itsensä vuoksi irrottautuakseen rankasta harjoittelusta ja oppiakseen rauhoittumista. Hän ei halunnut jakaa rauhan tyyssijaansa muiden kanssa. Kaikki kuitenkin muuttui, kun hän ymmärsi harjoittelun vaikutuksen. Nyt hän opettaa muille joogaa uudessa HiYOGA SATS -joogastudiossa Oslossa.

Jooga tekee hyvää kaikille

– Joogassa harjoitetaan niin pääkoppaa kuin kehoa. Se tekee kehosta vahvemman ja mielestä rauhallisemman. Jooga opettaa löytämään sen osan hermostosta, jonka olemassaolon monet ovat unohtaneet. Sen osan, joka auttaa elimistöäsi palautumaan niin, että keho toimii juuri niin hyvin kuin sen pitääkin. Sen, joka tekee sinut onnelliseksi.

– Ja joskus on vain oltava onnellinen. Se unohtuu helposti arjen huolien keskellä. Kuka tahansa voi joogata, ja se tekee hyvää kaikille. Niin sinulle itsellesi kuin ympärilläsi oleville.

– Niin kauan kuin hengität, voit joogata. Se saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi, opit huolehtimaan itsestäsi ja kuuntelemaan tarpeitasi. Saat itsestäsi paremman version esiin, mikä on hyväksi myös läheisillesi. Jooga sopii hyvin meille kaikille, Margunn Aguilar sanoo.