Kuinka Michaela pienten lasten vanhempana löytää aikaa treenaamiseen: "Yksinkertaisesti nerokas"

ELIXIAn lastenhoito on auttanut Michaelaa, 37, pitämään kiinni aktiivisesta ja liikunnallisesta elämäntavasta - varsinkin nyt, kun hän on kahden pienen lapsen äiti.
SATS
Kategoria
Jäsenemme

– On ollut sairaan siistiä huomata, miten minä, laiskimmista laiskin ihminen olen pystynyt todistamaan itselleni yhä uudelleen, että jos vain uskon itseeni, voin tehdä lähes mitä vain, Michaela sanoo.

Michaelan matka alkoi jo lähes kymmenen vuotta sitten.

"Minusta tuntui, että kehoni ja elämäntapani eivät antaneet minulle haluamaani elämänlaatua. Joten vuoden 2013 lopussa päätin tehdä elämäntapamuutoksen. Aloitin tekemällä muutoksia ruokavaliooni ja kävelemällä joka aamu ennen töitä. Sitten aloitin treenaamisen ELIXIAssa vuonna 2014, enkä ole katunut sitä hetkeäkään.

Halusin olla vahva ja nyt henkilökohtainen ennätykseni maastavedossa on 137,5 kiloa ja kyykyssä 105 kiloa! Lisäksi olen onnistunut laihduttamaan 46 kiloa.

"Nyt minusta tuntuu, että kehoni toimii ja arki rullaa, enkä tunne kuolevani, kun kävelen portaita ylös. Voin olla aktiivinen lasten kanssa ja pystyn nauttimaan elämästä aivan eri tavalla kuin ennen", Michaela sanoo.

Antaa pienten lasten vanhemmille mahdollisuuden liikkua ja treenata

Michaelalle ja koko perheelle ELIXIAn lastenhoito on ollut pelastus, jonka avulla liikuntaa on saatu mahdutettua kiireiseen arkeen.

"ELIXIA on kulkenut kanssani kahden raskauteni ajan ja koen tämän todella tärkeäksi. Olen 1,5- ja 3,5-vuotiaiden taaperoiden äiti ja huomaan, että on hyvin vähän kuntokeskuksia, jotka mahdollistavat pienten lasten vanhempien liikkumisen”, hän sanoi.

Onneksi ELIXIAlla on ratkaisu tähän.

- Lastenhoito – yksinkertaisesti nerokas!

Lastenhoidon tavoitteena on helpottaa lapsiperhearkea ja mahdollistaa vanhempien liikkuminen arjessa, viemättä aikaa perheeltä tai työltä. ELIXIAn lastenhoidon työntekijät hoitavat ja pitävät seuraa lapsille, kun vanhemmat treenaavat.

– Uskomme, että lapset, jotka seuraavat pienestä pitäen liikunnallisia vanhempia, saavat positiivisen kuvan liikunnasta ja omaksuvat liikunnallisen elämäntavan luonnolliseksi osaksi elämää, ELIXIAn Country Manager Jussi Raita toteaa.

Jäin koukkuun voimaharjoitteluun

– ELIXIAlle kaikki ovat tervetulleita ja täällä voit treenata omien tarpeiden mukaan, Michaela sanoo ja kannustaa kaikkia, jotka haluavat muuttaa elämäntapojaan ja joilla on ELIXIA-keskus lähellä, liittymään jäseneksi.

Michaela on vaihtanut laiskat illat sohvalla voimaharjoitteluun. Suosikkiliikkeitä ovat kyykky, maastaveto ja penkkipunnerrus.

"Rakastan voimaharjoittelua ja treenaan sitä yleensä aina ollessani ELIXIAlla.”

Michaela yhdistää voimaharjoittelun juoksutreeniin Cardio Club -tunnilla. Cardio Club on tehokas intervalliharjoitus, jonka voi tehdä juoksumatolla, sisäpyörällä tai crosstarinerilla. Innostava ohjaaja opastaa treenin kaikille laitteille samanaikaisesti ja tunti on erinomainen siitäkin syystä, että vauhdista ja treenin intensiteetistä päättää jokainen itse.

"Cardio Club -tunnit ovat todella kohottaneet kuntoani. Ohjaajat antavat hyviä vinkkejä ja puskevat treenini aivan eri tasolle, mihin yksinäni pystyisin.”

Viikonloppuisin Michaela haluaa mennä Cardio Club -tunneille yhdessä miehensä kanssa ja lapset pääsevät tällöin ELIXIAn lastenhoitoon.

- Vietämme parisuhteen laatuaikaa juoksemalla! Tunnista on tullut mukava rutiini, jota odotamme innolla joka viikonloppu.

"Ja lapset rakastavat sitä myös! Joka viikonloppu vanhin herää ja kysyy "onko tänään lauantai? Mennäänkö ELIXIAan?" Lapsilla on hauskaa ja he saavat mahdollisuuden tutustua uusiin kavereihin.

Michaelan parhaat vinkit harjoittelunaloittamiseen:

1. Hanki apua Personal Trainerilta

- Jos et ole tottunut treenaamaan kuntosalilla, on kultaakin arvokkaampaa saada alussa apua Personal Trainerilta (PT). Jos aloitat yksin, voi helposti käydä niin, että innostus lopahtaa, kun et tiedä, mitä kaikkea mahdollisuuksia salin laitteet tarjoavat.

2. Ole realistinen, päättäväinen äläkä anna periksi

"Et voi koskaan olla paras kaikessa ja aina onnistua, mutta kysymys onkin siitä, kuinka nopeasti nouset ylös ja yrität uudelleen.”

3. Älä vertaa itseäsi muihin

- Jos haluat olla hyvä jossain, sillä ei ole mitään väliä, jos muut ovat parempia kuin sinä. Elämä ei ole kilpailu, ja jos vertaat itseäsi muihin, löydät aina jonkun, joka on parempi kuin sinä itse. Sen sijaan inspiroidu ja opi muilta.

4. Jätä tekosyyt kotiin

- On täysin ok, että asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, mutta älä käytä sitä tekosyynä, kuten "minulla ei ole aikaa". Jos suunnittelet ja priorisoit kohti tavoitteitasi, löydät kyllä ajan. Et koskaan tule katumaan treeniä, jonka teit.