Ryhmäliikunta antaa hyvän fiiliksen

Ryhmäliikunta on koukuttavaa, ainakin jos kysytään Katarinalta. Hän muuttaa treenisuunnitelmiaan kuukausittain, koska ryhmäliikuntavalikoima on niin suuri ja monipuolinen, ja hänen mielestään ohjaajat ovat maailman parhaita.
Kategoria
Jäsenemme

Tiedätkö sen tunteen, kun pystyt tekemään ne viimeiset raskaat toistot, vaikka et uskonut, että sinulla on enää voimia?

Kun juokset nopeammin kuin ennen tai hyppäät korkeammalle kuin viime kerralla? Ryhmäliikuntatunnilla unohdat kaiken muun ja nautit hetkestä, treenin ilosta ja sydämensykkeen tahtiin pumppaavasta musiikista. Katarina rakastaa ohjattua liikuntaa ainutlaatuisten kokemusten, ystävyyssuhteiden, yhdessäolojen ja saavutustesi vuoksi.

Katarina Sollid – more rawness

Katarina uskoo, että ryhmässä kaikki ovat vahvempia ja kokee, että kyky puskea itsensä täysin uudelle tasolle on tunneilla vahvasti läsnä.

– Tunnen itseni aina vähän vahvemmaksi ja kovemmaksi kun olen tunnilla, kuin silloin, kun treenaan itsenäisesti.

Katarina oli 16, kun hän osallistui ensimmäisen kerran ELIXIAn Cycling-sisäpyöräilytunnille. Pysyäkseen piilossa, hän valitsi pyörän takarivin pimeimmästä nurkasta ja puki ylleen pitkähihaisen takin, jolle hän nyt nauraa - "kukaan ei käytä sellaista, sehän on ihan hirveän kuuma". Mutta tuolloin se oli juuri sitä, mitä hän tarvitsi löytääkseen oman paikkanasa kuntokeskusmaailmasta. - Cycling-salin takarivi oli turvallinen paikka aloittaa, kun en oikein uskaltanut olla muiden katseiden alla, mieluummin piilouduin, hän sanoo rehellisesti.

Muutokset treenipersoonassa

Treenaamisesta on tullut iso osa Katarinan elämää, ja nykyään hän on iso hyvinvointivaikuttaja. Vaikka hän pitää voimaharjoittelusta, ryhmäliikunnasta on tullut iso osa hänen treenirutiinejaan.

– Treenaan, koska se on kivaa, ja tämä asenne motivoi minua käymään salilla. Koska ryhmäliikunta on niin monipuolista, löytyy aikataulusta aina jotain mieluisaa, minulle sopivaan aikaan.

Katarinan paras vinkki aloittamiseen - ja treenaamisesta nauttimiseen - kyse on siitä, että kokeilet paljon erilaisia liikuntamuotoja. Vain näin voit löytää juuri ne, joista oikeasti pidät. Älä mieti, miten sinun tulisi treenata tai mikä on muiden mielestä hauskaa. Katarinan mukaan ELIXIA on kuin meri täynnä mahdollisuuksia, ja tavoitteena on löytää jotain mistä pidät. Parhaimmassa tapauksessa siitä voi tulla rakas harrastus, jonka parissa vietät aikaa useiden vuosien ajan. Katarinalle se on vähän kaikkea, ja ELIXIAn ryhmäliikuntavalikoima sopii hänelle niin hyvin, koska hän "vaihtaa treenipersoonaansa" kahden kuukauden välein.

- Voin käydä kuukauden vain tanssitunneilla ja tehdä voimaharjoitusia (esimerkiksi Pure Strenght ja Prformance Strenght -tunneilla), kun taas viime aikoina olen käynyt paljon Power Step -tunneilla ja joogannut. Tulee hetki, jolloin minun on päästävä ulos Step -boksista ja mentävä Hot Yogaan rauhoittumaan.

Treenitapaaminen hektisessä jokapäiväisessä arjessa

Ryhmäliikunta auttaa Katarinaa olemaan läsnä. Tunnin aikana hän ei voi tarkistaa puhelintaan tai treenata nopeammin palatakseen takaisin töihin. Ryhmäliikuntatunti on ajanvaraus. Ei mene kauaa, kun ryhmäliikuntatunneista on tullut osa jokapäiväistä elämääsi, etkä halua jättää sitä väliin, vaikka olisitkin vähän väsynyt. Toisen osallistujien innostava vaikutus, motivoitunut ohjaaja ja hyvä musiikki saavat sinut antamaan itsestäsi vähän enemmän.

– Tunti on osallistujien kesken yhteinen kokemus ja olemme jakaneet sen porukkana, joten jälkeenpäin tuntuu monesti kuin olisimme yhtäkkiä ystäviä, Katarina sanoo ja hymyilee leveästi.

– Keskustelun aloittaminen on helppoa – heitätä ylävitosen tai huikkaat “vitsi sä oot vahva”. Jos siis etsit itsellesi uusia ystäviä, kannattaa suunnata ryhmäliikuntatunnille!

Ulos mukavuusalueelta

- En sanoisi, että ryhmäliikunta on mitenkään chilliä. Toki tuntivalinta vaikuttaa asiaan, mutta itse pidän kovasta treenistä ja adrenaliini tuntuu valtaavan kehon jo siinä vaiheessa, kun varaan tunnin. Ja siitä tunteesta pidän erittäin paljon!

Parasta, mitä tiedän, on, kun musiikki on sovitettu ja sidottu erinomaisesti liikkeeseen. Se, että hyppäämme juuri kun musiikki droppaa tai sheikkaamme täsmälleen musiikin iskuihin. Tämä saa aikaan suorastaan kylmät väreet ja voisin melkeinpä huutaa innostuksesta kesken tunnin. Side musiikin ja liikkeen välillä on suorastaan maaginen ja luo todellisen liikuntaelämyksen.

Katarina voi joskus innostua vähän jopa liikaakin. Hetki sitten hän osallistui Power Step -tunnille ja laittoi tankoon samat painot, mitä ohjaajalla; "Olen aika vahva", hän mietti mielessään. Ohjaaja piti vaikuttavat painonsa läpi tunnin, kun taas Katarina joutui vähentämään painoja uudestaan ja uudestaan. - Sillä hetkellä hän tajusin, että ryhmäliikuntaohjaajat ovat aivan käsittämättömiä. Suorastaan hulluja, mitä maa päällään kantaa, mutta niin suuria esikuvia!

Monipuolisuus included

ELIXIAssa on niin paljon ryhmäliikuntatunteja, että on suorastaan mahdotonta olla löytämättä jotain, mistä pidät. Kehitämme tuntivalikoimaamme jatkuvasti ja koulutamme ohjaajia oman SATS Academyn kautta. Katarinalle ainutlaatuinen monipuolisuus antaa mahdollisuuden mukautua siihen, mitä hän kulloinkin tarvitsee saadakseen hyvän treenin. - Kun olen varannut tunnin, jo se motivoi minua antamaan KAIKKENI, jotta ulos lähtiessäni en kadu, että käytin aikaani siihen, Katarina sanoo.

Toisille mieluisaa treenaamista on intervalliharjoittelu juoksumatolla tai raskaiden painojen nostamista. Toisille se on Tabata tai Crosstraining -tunti yhdessä puolison kanssa, kun lapset ovat keskuksen Lastenhoidossa. Jotkut rakastavat pitää jalat tiukasti pyörän polkimissa, kun taas toiset haluavat liikuttaa niitä mahdollisimman paljon eri suuntiin salsan rytmeissä. Ehkä haluat mennä Build’n Burn -pienryhmätunnille treenaamaan raskaan musiikin tahtiin, kun isoäitisi on samaa aikaa Senior Pulsessa.

Ohjatun liikunnan maailma on todellakin mahdollisuuksien meri, jonne voit sukeltaa suoraan syvään päähän, tai tehdä kuten Katarina ja kastaa varpaita varovasti veteen ja tunnustella, mistä pidät. Sinulla ei tarvitse olla mitään aikaisempaa kokemusta osallistuaksesi ja ennen kaikkea nauttiaksesi ryhmäliikuntatunneista – vaihtoehtoja on niin paljon. Monipuolisuus houkuttelee tunneille hyvin erilaisia ihmisiä, joilla kaikilla on erilaiset koulutustaustat. Kaikkia kuitenkin yhdistää liikunnan ilo ja halu jakaa ilo muiden hymyilevien osallistujien kanssa. Ryhmäliikuntastudio on turvallinen ja luo tilaa uusien asioiden kokeilemiseen, itsensä haastamiseen ja kehittymiseen.

Varaa ryhmäliikuntatunti tästä.

Published in Shape Up 6/2022 Photo and text: Tonje Lien Wold