Yolanda pääsi elämänsä kuntoon vuodessa – miten hän sen teki?

– Yllätyin omasta tahdonvoimastani.
SATS
Kategoria
Jäsenemme

Yolanda, 36, kiittää ELIXIAn ryhmäliikuntatunteja siitä, että hän onnistui muuttamaan elämäntapansa täysin.

"Parasta tässä, missä olen juuri tänä päivänä, on se, että tunnen itseni paljon paremmin sekä fyysisesti että henkisesti. Kun näen itseni peilistä, olen onnellinen ja voin hyvin," Yolanda sanoo.

Monien vuosien kehnon ruokavalion ja satunnaisten treenien jälkeen Yolanda päätti viime vuonna tarttua härkää sarvista.

"Tämän päätöksen seurauksena olen laihtunut 19 kiloa alle vuodessa. Lisäksi olen paremmassa kunnossa, kuin koskaan ja tunnen itseni terveeksi”, Yolanda sanoo ylpeänä.

Yolanda korostaa, että matka siihen pisteeseen, missä hän on tänään, ei ole ollut helppo. Mutta nyt kun hän katsoo taaksepäin, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö se olisi ollut kaiken sen arvoista.

Näen sen ehkä selvemmin nyt jälkikäteen, että minun ei ollut hyvä olla. Olin usein uupunut, eikä minulla ollut energiaa olla mukana. Nyt minulla on paljon enemmän energiaa ja olen yksinkertaisesti positiivisempi versio itsestäni. Ystäväni ovat myös huomanneet tämän ja kertoneet sen minulle.

Ohjaajat antavat lisämotivaatiota

Yolanda arvostaa ELIXIAn ryhmäliikuntatunteja, erityisesti Crosstraining-tuntia, joka on korkean intensiteetin voima- ja kestävyysharjoitus. Tutummin; kiertoharjoittelu tai kuntopiiri.

"Se on tehokas tunti, joka kuormittaa koko kehoa, mistä pidän. Ohjaajat antavat lisämotivaatiota ja he pitävät uskomattoman hyviä tunteja, jotka saavat sinut haluamaan lisää ja tulemaan takaisin ", hän sanoo.

Yolanda sanoo, että ryhmäliikunta antaa sen ylimääräisen sysäyksen - koska aina on vaikeampaa jättää tulematta, kun olet jo ilmoittautunut tunnille, ja tiedät, että ohjaajat motivoivat sinua maksimoimaan treenitehot, kun olet siellä.

Elämäntapojen ja rutiinien muuttaminen ei ole helppoa. Yolandan suurin haaste oli aloittaminen.

"Mutta lopulta yllätyin omasta tahdonvoimastani", Yolanda sanoo.

Hän antaa suuren kiitoksen ELIXIAn ohjaajille siitä, että nyt hän pystyy jo harjoittelemaan useita kertoja viikossa.

"Sinut kohdataan tunneilla aina hymyillen ja ohjaajat motivoivat ja inspiroivat matkan varrella.”

Kaikki ovat tervetulleita ELIXIAan

Yolanda muistaa sen hyvin, kun hän aloitti treenaamisen ELIXIAssa.

"Ajattelin aluksi, että se on pelottavaa. En tiennyt, mitä tehdä ja kenen puoleen kääntyä. Luulen, että monet ihmiset tuntevat samoin; pelkäät, ettet kuulu joukkoon tai että et ole tarpeeksi hyvässä kunnossa", Yolanda sanoo ja lisää:

"Mutta kaikki ovat tervetulleita ELIXIAan, joten sinun ei tarvitse pelätä tai miettiä, ettet sopisi joukkoon.”

Hänen paras vinkkinsä muille, jotka haluavat aloittaa treenaamisen, on tuoda ystävä tai kumppani mukaan muutamat ensimmäiset kerrat. Näin voitte tutustua paikkaan yhdessä.

Voit myös kysyä apua keskuksen vastaanoton henkilökunnalta. He auttavat sinua mielellään kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä ja luovat tervetulleen treeniympäristön, joka kohottaa itsevarmuuttasi. Henkilökunta on keskuksella juuri sinua varten.

Eikä vähäisimpänä:

- Usko itseesi, sinulla on tahdonvoima sisälläsi. Jos minä pystyn siihen, sinäkin pystyt!"

Tiesitkö tätä? ELIXIAlla voit muokata jäsenyyttäsi tarpeidesi mukaan. Löydä se, mikä sopii sinulle parhaiten.

Ryhmäliikunnasta oppiminen

Yolanda harjoittelee välillä myös yksin ja siihen Crosstraining-tunnit ovat olleet hyödyllisiä.

"Teen usein samoja liikkeitä ja harjoituksia, kun treenaan itsenäisesti. En tiedä treenaamisesta juuri mitään, joten on hyvä mennä ryhmäliikuntatunnille, sillä siellä opin uusia liikkeitä ja kuinka tehdä ne oikein.

Kun Yolanda treenaa yksin, hän aloittaa treenin usein kuntopyörällä, tehden lämmittelyä noin 20-30 minuuttia. Se jälkeen hän siirtyy Crosstraining-harjoituksiin.

"Nyt tavoitteenani on jatkaa hyviä tapoja ja rutiineja. Minun on jatkettava harjoittelua sitkeästi ja pidettävä kehoni liikkeessä sekä ryhmäliikuntatunneilla, että omatoimisella harjoittelulla.

Jokaiselle jotakin

"ELIXIAlla on Pohjoismaiden laajin ja monipuolisin ryhmäliikuntavalikoima, josta löytyy jokaiselle jotakin sopivaa ja mieluista. Meillä on paljon erilaisia tunteja sekä aloittelijoille että kokeneemmille treenaajille, sanoo koko Pohjoismaiden ryhmäliikuntapalveluista vastaava Manager Tonje Kristenstuen.

”Haluatko kohottaa kuntoasi vai tulla vahvemmaksi? Ehkä haluat heittäytyä tanssin pyörteisiin tai vain asettua aloillesi ja lievittää stressiä? Meiltä jokaisen pitäisi löytää jotain, mistä he pitävät.

Jos et ole kiinnostunut Crosstrainingista kuten Yolanda, voit valita suosikkisi muista tunneista, kuten sisäpyöräilystä, juoksusta, Shape Up -, Power-, Tabata- tai Bootylicious -tunneista – näin muutamia mainitakseni.

ELIXIAlla on oma koulutusjärjestelmä SATS Academy, joka kaikkien ohjaajien on suoritettava voidakseen työskennellä ryhmäliikuntaohjaajana ELIXIAlla. Ohjaajan tärkein tehtävä on ohjata, opastaa, auttaa, motivoida, ja innostaa jäseniä niin, että he haluavat tulla takaisin.

"Kaikkia ryhmäliikuntatunteja ei pidetä perinteisissä ryhmäliikuntastudioissa. Meillä on useita erilaisia tunteja myös kuntosalin puolella. Esimerkiksi Cardio Club- ja Indoor Running -tunnit, jotka ovat erittäin suosittuja, tai Prformance™, joka on voimaharjoittelutunti pienryhmässä Personal Trainerin ohjaamana.

ELIXIAn ryhmäliikuntatunteja on eripituisia; 30, 45, 60 tai 90 minuuttia", Tonje kertoo.