Näin Joar parantui 2-tyypin diabeteksesta

Hän osti kuntopyörän sinä päivänä, kun lääkäri kertoi hänelle, että hän oli sairastunut 2-tyypin diabetekseen ja treenasi personal trainerin kanssa kahdesti viikossa. Kahden vuoden tavoitteellisen harjoittelun jälkeen Joar pystyi lopettamaan kaikki diabeteslääkkeet.
SATS
Kategoria
Jäsenemme

Se kuulostaa vähän uskomattomalta ja myös vähän yksinkertaiselta. Ja se on juuri niin, Joar ajattelee. Liian monet ihmiset tekevät elämäntapamuutoksesta ylitsepääsemätöntä, vaikka kyse on todellisuudessa vain kahdesta asiasta: päätöksestä tehdä asialle jotakin ja sen jälkeen toteuttaa se. Hän tiivistääkin asian näin: 

Hänen painonsa nousi puolessa vuodessa kaksinkertaiseksi

Kasvain sijaitsi hypotalamuksen ja aivolisäkkeen välissä. Kun he poistivat kasvaimen, näiden kahden välinen yhteys katosi ja Joarille aiheutui tästä aivolisäkkeen vajaatoiminta. Ehkä myös inhottavin seuraus on, että Joarin kylläisyyden tunne katosi, mikä tarkoittaa, että hän ei yksinkertaisesti koskaan koe olevansa täynnä.

Painonnousu oli lähes väistämätöntä ja kuudessa kuukaudessa Joarin paino kaksinkertaistui. Toisen aivokasvaimen ja uuden leikkauksen vuoksi kesti kuitenkin kymmenen vuotta ennen kuin havaittiin, että Joarilla oli kehittynyt 2-tyypin diabetes.

Silloin Joar päätti: muiden terveyshaasteiden lisäksi hän ei halunnut aiheuttaa itselleen 2-tyypin diabeteksen aiheuttamia terveyshaittoja. Päivä, jona hänelle kerrottiin, että hän oli sairastanut 2-tyypin diabetekseen, hän hankki kuntopyörän ja aloitti harjoittelun Personal Trainerin kanssa ELIXIAlla:

Øyvind opetti myös Joarille, että voimaharjoittelua voi helposti tehdä myös ilman laitteita. Kun voimaharjoittelua siirrettiin ulos, Joar oli yllättynyt siitä, kuinka uupunut hän saattoi olla ilman painoja! Joar ei ollut aiemmin ymmärtänyt tätä, hän kertoo.

Kuitenkin Øyvind on vaikuttunut siitä, kuinka Joar on todella nähnyt mahdollisuuksia silloin, kun muut ovat luovuttaneet: 

-

Matka, jonka Joar on käynyt läpi, ja mitä hän on saavuttanut lähtökohdillaan, on erittäin vaikuttavaa. Kun otetaan huomioon hänen terveyshaasteensa, ei ollut itsestään selvää, että hän tulisi onnistumaan. Tapa, jolla hän huolehti omasta terveydestä ja elämäntilanteestaan, on suuri inspiraatio monille, myös minulle!

Joarin tarina on loistava inspiraatio kaikille huolehtimaan omasta terveydestään, uskaltautumaan astumaan ulos mukavuusalueeltaan sekä vielä: se on osoitus tahdonvoimasta, jota olemme aiemmin harvoin nähneet!