6 ruoka- ja välipalavinkkiä - nämä sopivat loistavasti esimerkiksi taukoon hiihtolenkin lomassa.

Pääsiäisloma lähestyy - katso kuusi ruoka- ja välipalavinkkiämme! Nämä naposteltavat kulkevat helposti repussa tai takin taskussa.
Kristine Symreng
ravitsemusneuvoja
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi

Ylläpitääksemme korkeaa energiatasoa pitkän lenkin aikana hiihtäessä tai kävellessä, tarvitsemme energiaa ravitsevasta ruoasta – ja mielellään sellaisesta, jota on helppo pitää mukana. Ruoan tulisi maistua hyvältä myös kylmänä, ja sen pitäisi olla mahdollista syödä ilman erillisiä ruokailuvälineitä 

Katso tästä 6 ruokavinkkiä, jotka sopivat täydellisesti patikointimatkalle: 

1. Suolatut pähkinät kuivatuilla marjoilla Suolaiset pähkinät sisältävät hyviä rasvoja ja proteiiniravinteita, joita tarvitsemme näitä aktiivisina päiviä. Hedelmät ja marjat antavat meille hiilihydraatteja, joita tarvitsemme energiavarastojen ylläpitoon koko päivän ajan. Voit vaihdella karpaloiden, rusinoiden ja kuivattujen aprikoosien välillä. Nämä ovat täydellisiä välipaloja taukojen lomassa.  

2. Keitto Pitkän päivän jälkeen ulkona on mukavaa ja helppoa nauttia nopeasti valmistettua lounasta. Tee yksinkertainen tomaattikeitto tai purjo- ja fenkolikeitto ja säilytä se esimerkiksi termosmukissa. Lupaamme, että tämä tulee olemaan menestys ja myös lapset rakastavat tätä!   

3. Tortilla tuorejuustolla ja ruohosipulilla Syö tämä pienenä välipalana tai esimerkiksi lounaan yhteydessä lämpimän keiton kanssa. Varmista, että juusto on levitetty tasaisesti ja ripottele päälle vielä ruohosipulia. Kääri tortilla ja säilytä sitä muovirasiassa- tai pussissa repussa tai taskussasi.  

4. Raakapallot  Välipala, jossa on paljon energiaa ja ravintoa ja näitä voit syödä kylmänä. Jos haluat tehdä näitä herkullisia palloja, löydät reseptimme kategoriasta “reseptit” ELIXIA-magazinestamme. Tämä sisältää terveellistä rasvaa, proteiineja ja hiilihydraatteja!  

5. Energiapatukat Nämä ovat täydellinen välipala, jotka voit pitää mukana repussasi tai taskussa. Nämä antavat sinulle energiaa pitkäksi ajaksi. Voit joko valmistaa näitä itse tai ostaa patukoita ELIXIA- Shopistamme. 

6. Kuuma kaakaoNesteenkulutus kasvaa liikkuessamme. Pitkäkestoisessa harjoittelussa on tärkeää, että neste ei sammuta pelkästään janoa, vaan myös täyttää energiatasoja. Kuuma kaakao sisältää sekä proteiinia että hiilihydraatteja, joten se on oiva valinta hiihtolenkille. Valmista juoma termospulloon ja nauti kuumasta juomasta hiihtoharjoitusten jälkeen tai niiden välillä.