Broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera

Runsasproteiininen treeniruoka! Paahdetuissa juureksissa olevat porkkanat sisältävät lisäksi runsaasti alfa- ja beetakaroteenia, jotka ovat antioksidantteja ja suojaavat elimistöä tehokkaan harjoittelun aikana runsaasti muodostuvilta vapailta radikaaleilta.
SATS
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi

Ainekset ovat 4 henkilölle

Paahdetut juurekset:

1 kg porkkanoita

1 kg palsternakkaa

6 valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta/kuivattua timjamia

¾ tl suolaa

ripaus mustapippuria

4 rkl rypsiöljyä

Basilikajogurtti:

2 dl ruokajogurttia

puoli ruukkua basilikaa

1 valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Pekoniin kääritty broilerinfilee:

8 pekoniviipaletta

800 g broilerinfileetä

ripaus mustapippuria

Ohjeet

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Paahdetut juurekset:

 Kuori ja viipaloi juurekset. Aseta ne uunipellille ja lisää joukkoon valkosipulinkynnet, timjami, suola, pippuri ja rypsiöljy. Kypsennä juureksia uunissa n. 30 minuuttia.

Basilikajogurtti:

Pienennä basilikanlehdet, purista tai raasta valkosipuli ja sekoita ne ruokajogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pekoniin kääritty broilerinfilee:

Kierrä pekoniviipale jokaisen broilerinfileen ympärille ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta mustapippurilla. Pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista fileitä uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikypsiä.

Tarjoile broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera.