Cashewkuorrutettua lohta kaurasuurimosalaatin kera

Cashewpähkinät sisältävät runsaasti magnesiumia, jota tarvitaan energia-aineenvaihdunnassa entsyymien aktivointiin voiman ja kestävyyden ylläpitoa varten.
SATS
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi

Ainekset ovat 4 henkilölle

600 g lohifileetä

1 tl rypsiöljyä paistamiseen

Cashewkuorrutus:

2 dl cashewpähkinöitä

1 valkosipulinkynsi

1 limetin raastettu kuori

1 ½ rkl makeaa chilikastiketta

30 g huoneenlämpöistä voita

Kaurasuurimosalaatti:

3 dl kaurasuurimoita (voit käyttää myös ohrasuurimoita)

puolikas purjosipuli

1 tl rypsiöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)

1 pkt mustia papuja (230 g valutettuna)

Koristelu:

Limettilohkoja

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Paista lohta paistinpannussa keskilämmöllä n. 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes kala on täysin kypsää.

Cashewkuorrutus: pienennä cashewpähkinät, purista valkosipuli ja lisää mukaan raastettu limetin kuori, makea chilikastike ja huoneenlämpöinen voi. Aseta lohi uunivuokaan, levitä päälle cashewseos ja paista uunissa 4–5 minuuttia.

Kaurasuurimosalaatti: keitä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi purjosipuli ja paista 2–3 minuuttia öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Puolita kirsikkatomaatit ja huuhtele pavut ja sekoita kaikki ainekset vastakeitettyjen kaurasuurimoiden kanssa. Kaurasuurimot voit myös korvata ohrasuurimoilla tai –helmillä.

Tarjoile lohi kaurasuurimosalaatin kera ja koristele limettilohkolla.