Kasvislasagne raejuuston ja peston kera
Ainekset ovat 4 henkilölle
Tomaattitäyte:
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl basilikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
500 g tomaattimurskaa (säästä n. 1 dl kuorrutteeseen)
Juustotäyte:
2 dl juustoraastetta (17 %) (säästä 1 dl kuorrutteeseen)
750 g raejuustoa
¾ dl pestoa
1 rkl rypsiöljyä
400 g tuoreita lasagnelevyjä
Kuorrutus:
1 dl tomaattimurskaa
100 g kirsikkatomaatteja
1 dl juustoraastetta
1 tl basilikaa
1 kurkku
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Tomaattitäyte: hienonna sipuli ja kuutioi kesäkurpitsa. Paista rypsiöljyssä muutama minuutti ja lisää mausteet ja tomaattimurska.
Juustotäyte: raasta juusto ja sekoita mukaan raejuusto ja pesto.
Valuta uunivuokaan hieman rypsiöljyä ja aseta pohjalle lasagnelevyjä. Levitä vuorotellen tomaattitäytettä, juustotäytettä ja lasagnelevyjä. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja levitä päälle tomaattimurskaa, viipaloituja kirsikkatomaatteja, juustoraastetta ja basilikaa. Paista uunissa n. 20 min.
Tarjoile lasagne kuutioidun kurkun kera.