Kasvislasagne raejuuston ja peston kera

Lasagne on täydellinen palautumisateria vaativan harjoittelun jälkeen, sillä se sisältää juuri oikean määrän hiilihydraatteja ja proteiinia
SATS
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi

Ainekset ovat 4 henkilölle

Tomaattitäyte:

1 sipuli

1 kesäkurpitsa

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl basilikaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

500 g tomaattimurskaa (säästä n. 1 dl kuorrutteeseen)

Juustotäyte:

2 dl juustoraastetta (17 %) (säästä 1 dl kuorrutteeseen)

750 g raejuustoa

¾ dl pestoa

1 rkl rypsiöljyä

400 g tuoreita lasagnelevyjä

Kuorrutus:

1 dl tomaattimurskaa

100 g kirsikkatomaatteja

1 dl juustoraastetta

1 tl basilikaa

1 kurkku

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Tomaattitäyte: hienonna sipuli ja kuutioi kesäkurpitsa. Paista rypsiöljyssä muutama minuutti ja lisää mausteet ja tomaattimurska.

Juustotäyte: raasta juusto ja sekoita mukaan raejuusto ja pesto.

Valuta uunivuokaan hieman rypsiöljyä ja aseta pohjalle lasagnelevyjä. Levitä vuorotellen tomaattitäytettä, juustotäytettä ja lasagnelevyjä. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja levitä päälle tomaattimurskaa, viipaloituja kirsikkatomaatteja, juustoraastetta ja basilikaa. Paista uunissa n. 20 min.

Tarjoile lasagne kuutioidun kurkun kera.